15.4.2014

Kirjoittamisesta: Harjoitustehtävä 1Harjoitustehtävä 1: Mielikuvaharjoitus


Koska ensimmäisessä kappaleessa käsiteltiin suunnitteluun ja ideointiin liittyviä asioita, tämä ensimmäinen harjoitustehtäväkään ei vaadi kirjoittamista. Pelkkää mielikuvitusta.

Kuvittele itsesi kaupungin kaduille. Olet juuri päässyt koulusta tai töistä ja kävelet kohti kotia. Yhtäkkiä sinut yllättää raju sadekuuro. Katsot ympärillesi ja lähdet kulkemaan kohti lähintä rakennusta, josta voisi löytää sateensuojaa. Se on vanha teatterirakennus. Sisällä näkyy hentoa valonhohdetta; ehkä se siis on auki? Kun koetat ovea, se aukeaa helposti.

Lähdet kävelemään eteenpäin. Vaikka valot ovat päällä, et silti näe ihmisiä. Astelet teatterin puolelle ja sielläkin näet vain tyhjiä penkkirivejä toisensa jälkeen. Valo hehkuu pehmeästi samettisilla istuimilla. Kuljet hitaasti eteenpäin kohti teatterin lavaa. Siellä kirkkaassa valokeilassa näkyy pöytä. Vain pöytä; muuten lava on tyhjä.

Pöydällä on jotakin. Se on peitetty viinipunaisella kankaalla. Kuljet hitaasti eteenpäin, askel askeleelta, kuin lumottuna. Nouset kolme askelmaa ja olet lavalla. Kävelet pöytää kohden, kurotat kättäsi ja kiskaiset kankaan pois. Henkäiset hämmästyksestä, kun huomaat edessäsi…

Mitä? Mieti sitä hetkinen, käytä mielikuvitustasi. Yritä kuvailla liinan alta paljastuvaa asiaa tai esinettä niin hyvin kuin voit. Miltä se näyttää, tuntuu, tuoksuu, kuulostaa, haisee? Onko se kuuma, kylmä? Mitä se on? Vain mielikuvitus on rajana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti