20.5.2014

Kirjoittamisesta: Harjoitustehtävä 2

Harjoitustehtävä 2: Hahmon luominen


Tällä kertaa harjoituksessa on tarkoituksena suunnitella hahmoja käyttäen apuna tiivistä lomaketta. Voit käyttää tässä harjoittelussa hahmoja, joita olet vasta suunnitelmassa tarinaa varten tai jo valmiita hahmojasi, joista olet jo alkanut kirjoittaa.

Nimi: (Hahmosi nimi)
Rooli: (Onko hahmo päähenkilö vai sivuhahmo? Auttaako hän päähenkilöä vai onko hän tämän vastustaja?)
Silmien väri:
Hiusten väri:
Muita ulkonäön erikoispiirteitä: (Kuten arpia, syntymämerkki tms. Tämän enempää ulkonäöstä ei tarvitse kirjoittaa ylös, jos sinulla on mielessäsi jo selkeä käsitys miltä hahmo näyttää. Jos kuitenkin haluat kirjoittaa tarkan ulkonäkökuvauksen, siitä vaan. Se vain ei ole hahmon luomisessa kaikkein oleellisinta asiaa)
Tausta: (Hahmon taustaa, mistä hän on kotoisin, millaisesta perheestä, mikä hänen historiansa on)
Luonne: (Tätä kohtaa kirjoittaessa koeta pitää mielessä hahmon tausta ja miten se on vaikuttanut hänen luonteensa muodostumiseen)
Motiivi: (Lyhyesti hahmon motiivi eli mitä hän haluaa. Mikä asia on tärkeimpänä hänen mielessään ja ajaa häntä eteenpäin)

Ensimmäisenä kannattaa suunnitella tarinan tärkeimmät hahmot eli protagonisti ja antagonisti. Kun nämä kaksi hahmoa on selvillä, hahmojen välinen luonnollinen kitka luo tarina juonen melkein kuin tyhjästä. Käytä hahmojen suunnitteluun paljon huolta ja ajatusta! Varsinkin hahmon motiivi on hyvin tärkeä ja se kannattaa olla selvillä ennen kuin lähtee kirjoittamaan.

Sivuhahmojen suunnittelussa ei välttämättä tarvitse käyttää aivan koko lomaketta, riippuen siitä miten tärkeästä sivuhahmosta on kyse ja miten monessa kohtauksessa se on mukana. Sivuhahmoistakin kannattaa laittaa ylös muistiin ainakin silmien- ja hiusten väri, sekä motiivi. Jos hahmo on tärkeämpi, myös luonnetta kannattaa kirjoittaa muutamalla sanalla.

Mitä tärkeämpi hahmo on, sitä enemmän lomakkeesta pitäisi löytyä siitä tietoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti