Kirja-arvostelu: Sarah J. Maas, Throne of Glass - Varjojen kuningatar

Kuva: Risingshadow
Sarah J. Maas: Throne of Glass - Varjojen kuningatar

Gummerus 2019
Luettu e-kirjana

Throne of Glass -kirjasarja on päässyt jo neljänteen osaan. Aiemmat osat järjestyksessä ovat Lasipalatsi, Keskiyön kruunu ja Tulen perillinen. Varjojen kuningatar on paras osa tähän asti. Aikasempien osien petailut on tehty ja nyt on toiminnan aika. Varsinkin kirjan loppu on suorastaan huikea.

Celaena on ottanut haltuunsa vanhan nimensä, Aelin Galathyniuksen, ja palaa nyt ottamaan takaisin myös valtakuntansa. Ennen sodan aloittamista Aelin kerää liittolaisia, suunnittelee kostoaan ja pähkäilee, mitä voisi tehdä vanhan ystävänsä Dorianin hyväksi. Lisäksi Aelin koettaa vapauttaa taikuuden, joka on ollut kahlittuna jo liian pitkään.

Varjojen kuningattaressa on valtaisa määrä hahmoja ja tämän takia juonikin on aika rönsyilevä. Kirja kannattaa lukea nopeasti ja ilman pidempiä taukoja, jotta kaikki pysyy tuoreessa muistissa. Minulla itselläni oli lukemisessa taukoja, joten juonen seuraaminen oli välillä hieman haastavaa.

Kirjailijasta huomaa, että hän on todella taitava hahmonluoja. Pienessä sivuosassakin olevalla hahmolla on syvyyttä ja historiaa, joka tulee ilmi tarinan edetessä hahmon puheista ja käytöksestä. Mielenkiintoisia hahmoja on niin paljon, että niiden listaamisessa ei ole oikein järkeä. Pidin lähes kaikista kirjan hahmoista. Noidat olivat vieläkin loistavia.

Aelinin ja Rowanin orastava suhde oli yllättäen ihan hyvä. Aiemmissa osissa romantiikka on ollut aina kirjan heikoin osa. Tällä kertaa se ei ärsyttänyt. Ehkä se johtuu Rowanin kypsästä ja aikuisesta hahmosta tai sitten siitä, että myös Aelin on muuttunut paljon kirjasarjan kuluessa ja on paljon määrätietoisempi ja kiinnostavampi hahmona.

Kaiken kaikkiaan erinomainen kirja. Pidin tästä oikein paljon, vaikka lukemisessa kestikin aikaa. Hitaus ei johtunut mitenkään kirjasta, ainoastaan oman vapaa-ajan vähyydestä. Suosittelen kaikille fantasian ystäville.

Kommentit

  1. Kiitos! Mukava kuulla, että näistä on ollut hyötyä. :)

    Lähetin kutsun sähköpostiisi.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirjoittamisesta: Asetteluohjeita 1

Kirjoittamisesta (osa 1)

Kirjoittamisesta: Asetteluohjeita 5