26.8.2014

Kirjoittamisesta: LoppusanatNäissä kirjoittamiseen liittyvissä blogiteksteissäni olen saanut nyt sanottua melkein kaiken, mitä minulla on sanottavana kirjoittamisesta. Sanon ”melkein”, koska koskaan ei voi sanoa aivan kaikkea. Myöhemmin keksii aina vielä jonkin yhden pikkujutun; jotakin lisättävää jo aiempaa. Mutta tähän oppaaseen on nyt säilöttynä tukeva peruspaketti kirjoittamisesta ja juuri siihen pyrinkin.

Kirjoittamisessa ei ole kyse ehdottomista totuuksista, kuten jo alussa huomautin. On monia eri tapoja kirjoittaa ja yksikään niistä ei ole väärä. Tässä oppaassa kertomistani asioista monet ovat aivan mielipideasioita; on omasta tottumuksesta kiinni, mikä tuntuu hyvältä ja mikä ei. Tärkeää on, että kokeilee monia eri tapoja alkuvaiheessa, kun vasta harjoittelee kirjoittamista, ja niin etsii oman tyylinsä. Tavan, joka sinusta itsestäsi tuntuu kaikkein parhaimmalta.

Tämän oppaan kirjoittaminen on ollut antoisaa monin eri tavoin. Kirjoittamiseen liittyviä asioita selittäessä sitä joutuu itsekin oikein pysähtymään ja miettimään, miten oikeastaan teen tämän tai tuon asian. Monet jutut tulevat niin automaattisesti, ettei niitä edes huomaa ennen kuin joutuu selittämään muille, miten ne tekee.

Kiitos sinulle, hyvä lukija. Onnea ja menestystä, sekä hyviä kirjoittamishetkiä!

Jos haluat kirjoittamisoppaan parannellun version omaksesi, laita viestiä minulle galaetha88(a)gmail.com tai jätä kommenttia. Kerrothan samalla missä muodossa haluat oppaan (pdf, wordx, epub).


12 kommenttia:

 1. Voisikohan sellaisen oppaan tämä aloitteleva kirjailija saada? :3 sensku.pirttijoki@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Täällä toinen aloittelija olisi kiitollinen oppaasta. Mahtavaa kun löytyi tämmöinen sivu, nyt opettelemaan ja ehkä joskus vielä haaveista totta tai edes omaksi iloksi ; )Ullapia72@hotmail.com Word-tiedostona, kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opas on lähetetty sähköpostiisi, ole hyvä! :)

   Poista
 3. Hei. Olisikohan tämänkin aloittelevan kirjoittelijan mahdollista saada opas sähköpostiin? strifegirl88@gmail.com

  Ystävällisin terveisin
  Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan toki. Viesti lähetetty. :)

   Poista
 4. Täällä kans yksi kiinnostunu. SP on katri.so.koivisto@gmail.com
  PDF versio ois kiva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opas lähetetty. Olepa hyvä. :)

   Poista
 5. Moi, ite kans luen mielelläni muiden ajatuksia ja vinkkejä. Jos jaksat oppaan lähettää niin kummarran kiittäen! Kimmokorh@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kai jaksan lähettää. :)

   Poista
 6. Hei. Vieläkö on mahdollista saada kirjoittajan opasta? Jos on, niin sen voisi lähettää sähköpostiosoitteeseen erjapaajanen@msn.com

  VastaaPoista