Kirja-arvostelu: Erin Hunter, Vaarallinen polku

Kuva: Risingshadow

Erin Hunter: Vaarallinen polku

Arthouse 2011
Luettu e-kirjana

Vaarallinen polku jatkaa Soturikissat-kirjasarjaa ja on jo sarjan viides osa. Kirja jatkaa suoraan siitä, mihin edellinen osa jäi, joka päättyikin melkoiseen cliffhangeriin.

Varjoklaani on saanut uuden johtajan Myrskyklaanin entisestä jäsenestä. Tulisydän ei oikein tiedä mitä olla mieltä tästä; toisaalta hän on tyytyväinen, että kunnianhimoinen kissa on nyt löytänyt paikan, jossa toteuttaa halujaan, mutta toisaalta hän pelkää, mitä tämä suunnittelee metsän kissojen pään menoksi. Lisäksi metsään on pesiytynyt uusi uhka, joka vainoaa Myrskyklaanin kissoja. Onko Myrskyklaani kirottu?

Myrskyklaania painaa niin sisäiset kuin ulkoisetkin uhat. Huomasin itse pitäväni eniten kissaklaanien valtataisteluista ja keskinäisistä rajakiistoista ja muista. Niin turhauttavia kuin ne ovatkin, niin aitoja ne myös ovat. Aivan yhtä tyhjänpäiväisistä asioista ovat ihmisetkin aikoinaan saaneet sotia aikaiseksi. Jotenkin samaan aikaan hermoja raastavaa ja silti niin kutkuttavan jännittävää luettavaa.

Muutoin kirja on aikalailla samanlainen kuin aikaisemmatkin osat. Jos on niistäkin pitänyt, pitää varmasti myös tästä. Hahmot, juoni ja juonenkäänteet ovat aika pitkälti sitä samaa. Hyvin tasalaatuinen kirjasarja. Toimivaa viihdykettä. 

★★★☆☆

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirja-arvostelu: Emmi Itäranta, Teemestarin kirja

Kirjoittamisesta: Asetteluohjeita 1

Kirjoittamisesta: Asetteluohjeita 5