11.8.2016

Kirja-arvostelu: P. C. Cast, Kristin Cast, Vainottu

Kuva: Risingshadow
P. C. Cast, Kristin Cast: Vainottu

Otava 2012
Luettu e-kirjana

Vainottu on Yön talo-kirjasarjan viides osa. Kirja jäi aikoinaan kesken ja se jäi harmittamaan. Onnistuin nyt myöhemmin etsimään sen käsiini ja luin uudestaan läpi alusta asti, koska en muistanut mihin olin jäänyt. Loppujen lopuksi ihan hyvä kirja ainakin pariin aiempaan osaan verrattuna, jotka olivat vähän heikompia.

Vainottu jatkaa siitä mihin aiemmassa osassa jäätiin. Muinainen pahuus on päässyt vapaaksi ja ainoastaan Zoey ystävineen on taistelemassa sitä vastaan. Juoni on sitä samaa peruskauraa kuin aiemminkin. Aina välillä pähkäillään poikaongelmien kanssa, joista toivoin jo, että oltaisiin päästy eroon. Juoneltaan kirja ei siis erityisesti säihky tai aiheuta yllätyksiä.

Poikapulmia on ihan liikaa. Jos ne tuntuisivat edes etenevän jonnekin, mutta kun samat teemat kulkevat kirjasta toiseen... Yhäkin Zoey on epävarma siitä, ketä rakastaa vai rakastaako ketään ja kuka näistä kolmesta ihkupoikaystävästä olisi se oikea. Ainoastaan Erikin kanssa suhde oikeasti tuntuu saavan uusia värejä ja aiheita. Mutta siis. Viides kirja menossa. Zoey, päätä jo! Lakkaa kiusaamasta näitä poikia ympärilläsi.

Kirjan pahis, Kalona, on kiehtova, mutta hahmon luonne jää aika ohueksi. Olisin halunnut hahmoon lisää syvyyttä, sillä rahkeita olisi selvästi ollut. Kiinnostava tyyppi. Pidin myös lopetuksesta. Siinä oli oikeasti lopetuksen tuntu. Asioita ei vain jätetty roikkumaan ilmaan, niin kuin parissa aiemmassa osassa. Juonella oli oikeasti päätös; se ei vain loppunut kesken kaiken.

Kirjaan oli helppo tarttua tauonkin jälkeen. Lukijalle mukavasti kerrattiin edellisiä tapahtumia, ei liikaa mutta tarpeeksi. Kirja oli kaiken kaikkiaan ihan sujuvaa viihdettä, joka oli helppo lukea, mutta joka ei ihan ihmeellisiä tunteita tai ajatuksia herättänyt. Aivan kuten kaikki aiemmatkin osat. Jos juoneen olisi saatu edes vähän jotain yllättävää käännettä tai omaperäistä ideaa, tämä kirja olisi voinut saada kolmekin tähteä. Nyt se joutuu tyytymään vahvaan kakkoseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti