Kirja-arvostelu: Erin Hunter, Pimeyden hetki

Kuva: Risingsahdow

Erin Hunter: Pimeyden hetki

Arthouse 2011

Luettu e-kirjana

Pimeyden hetki on Soturikissat-kirjasarjan kuudes osa. Se on samalla päätös pääkirjasarjalle. Sarjassa tavatut sivuhahmot ovat saaneet omia kirjasarjojaan, joten viimeinen Soturikissa-kirja tämä ei ole. Soturikissoja tuntuu olevan määrättömästi ja lisää vain tulee.

Täysimittainen sota on puhkeamassa metsään. Varjoklaani ja Jokiklaani ovat liittoutuneet yhteen ja pyrkivät yhdistämään metsän kissat saman klaanin alle vaikka väkisin jos niikseen tulee. Tulitähti joutuu totiseen paikkaan klaaninsa uunituoreena johtajana. Onnistuuko hän pelastamaan Myrskyklaanin varmalta tuholta?

Pidin tästä kuudennesta osasta todella paljon. Edellisessäkin osassa keihtovinta oli kissojen valtataistelusta ja tässä sitä on yllinkyllin. On liittolaisia ja vihollisia. Sopimuksia luodaan ja taisteluja käydään. Kaikki tämä on kirjoitettu hyvin mielenkiintoisella ja mukaansatempaavalla tavalla.

Jonkun aiemman kirjan arvostelussa harmittelin Tulitähden ryysyistä rikkauksiin -tarinakaarta turhan helppona ja nopeana. Ja sitä se on vieläkin. Onhan matkan varrella kuolemaa ja läheltäpiti tilanteita, mutta loppujen lopuksi Tulitähden ura kissaklaanissa on rakettimaisen nopea ja nousujohteinen. Lisäksi kun ottaa huomioon, että aikaa on kulunut vain pari vuotta. Se ei tunnu ansaitulta.

Muiden kissojen persoonat jäävät aikalailla yhden luonteenpiirteen karikatyyreiksi. Varsinkin Tiikeritähti jää todella laihaksi konnaksi, jonka motiivi on pelkkä kunnianhimo. Muissa Soturikissa-kirjoissa laajennetaan näiden sivuhahmoiksi jääneiden kissojen tarinoita, joten vannountumeille faneille tämä ei ole ongelma.

Muutoin ihan pätevä lopetus tälle pääsarjalle. Oli ihan mielenkiintoista lukea näitäkin kirjoja. Kaiken kaikkiaan olin hyvin yllättynyt kirjojen laadukkuudesta. Tämähän oli ihan viihdyttävää luettavaa; ei pakkopullaa, joka on pakko tunkea alas, kun kerta aloitti sarjan lukemisen. Kyllä näitä voi suositella. Varsinkin kohdeyleisöön, eli peruskouluikäisiin nuoriin, nämä varmasti kolahtavat.

★★★☆☆

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirjoittamisesta: Asetteluohjeita 1

Kirjoittamisesta (osa 1)

Kirjoittamisesta: Asetteluohjeita 5