8.4.2018

Kirja-arvostelu: Kiera Cass, Kruunu

Kiera Cass: Kruunu

Pen & Paper 2018

Kruunu on Valinta-sarjan viides ja viimeinen osa, ja se tuo kruununprinsessa Eadlynin tarinan päätökseensä. Edellisen kirjan jäljiltä odotukset ovat korkealle ja ilokseni voin todeta, että en joutunut pettymään. Kruunu on aivan yhtä valloittavaa hömppää kuin sarjan edellinenkin osa, Perijätär.

Valinta on lipumassa kohti loppuaan ja Eadlyn on ratkaisujen äärellä. Kenet hän valitsee puolisokseen? Eadlyn joutuu ottamaan myös isompaa roolia kuningaskunnan johtamisessa, eikä se suju aivan ongelmitta siitä huolimatta, että juuri tähän Eadlynia on koko hänen ikänsä kasvatettu. Eadlyn joutuu tekemään suuria päätöksiä monellakin tapaa. Kuka lopulta voittaa kruununprinsessan sydämen?

Eadlyn on yhtä loistava kuin edellisessäkin kirjassa. Hän on hauska, terävä, taitava politikoija ja todella sympaattinen. Eadlyniin on helppo samaistua niin surun kuin onnenkin hetkinä. Jotkut romanttiset kohtaukset saivat sydämen lepattamaan. Tämä ei olisi mahdollista ilman hyvin kirjoitettua päähenkilöä.

Jotkin sivuhahmoista ovat saaneet myös uusia piirteitä Kruunussa. Ärsyttävä bimbo Josie saa uusia puolia ja hieman omaa kasvutarinaansa Eadlynin kasvutarinan kylkeen. Myös unelmien poikamiesten lomassa tapahtuu erinäisiä paljastuksia, joista ei voi tässä kertoa ilman suuria spoiler-varoituksia. Pojille annetaan myös luonnetta nimen lisäksi. Silti jotkin hahmoista jäivät hieman köykäisiksi, mutta ymmärrettävästi tila ei riitä ihan kaikkeen. Jos kaikille 35 kosijalle olisi annettu taustatarina, ei tästä kirjasarjasta tulisi ikinä loppua.

Tässäkin kirjassa show'n varastaa Henri ja Erik, oikealta nimeltään Eikko. Henri-parka ei vieläkään osaa englantia, mutta vastaiskuna antaa jenkeille suomen oppitunteja. Numeroiden opiskelu kirvoitti äänekkäimmät naurut. Erikistä pidin jo edellisessä kirjassa ja tässä osassa hiljainen tulkki on yhä vain unelmaisempi. Yksi mieleenpainuvimpia kohtauksia oli valokuvaussessio Eadlynin kanssa, näin enempää yksityiskohtia avaamatta.

Kaiken kaikkiaan kirjan juoni ei mennyt ihan niitä ratoja pitkin kuin olin odottanut. Mikä on vain hyvä asia. Tarinan lopetus on romanttinen ja onnellinen totta kai, mutta erilainen kuin mitä Perijätärtä lukiessa olin odottanut. En osannut odottaa tätä, mutta en ole harmissani. Lopetus on juuri loistava ja Eadlyn tekee kaiken kaikkiaan hyvän valinnan.

Lyhyesti ja ytimekkäästi siis hyvä kirja, suosittelen. Romantiikannälkäinen hotkaisee tämän hetkessä.

★★★☆☆ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti