P. C. Cast, Kristin Cast, Salattu

Kuva: Risingshadow
P. C. Cast, Kristin Cast: Salattu

Otava 2014
Luettu e-kirjana

Salattu on Yön talo-sarjan kymmenes osa. Alkupuoleltaan hieman laahaava, mutta loppua kohden melkein jännäksi yltyvä kirja vie mukavasti sarjan juonta eteenpäin. Loppu lähenee, sen voi aistia ilmasta.

Koulun tiluksilla roihuaa äkillinen tulipalo, Neferet laittaa välinsä lopullisesti poikki Yön talon sekä vampyyrien neuvoston kanssa, ja Zoeyn isoäiti katoaa. Zoey joutuu ystäviensä kanssa laatimaan pelastussuunnitelman ja saa juonensa toteuttamiseen apua yllättävältä taholta. Ehtivätkö he ajoissa vai saako Neferet kostonsa Zoeytä vastaan?

Kirjan juoni tosiaan takkuaa hieman alussa. Tapahtumat keskittyvät kirjan loppupuolelle, mutta siellä tapahtumia onkin jo niin paljon, että heikompia hirvittää. Loppukahakkaa oli melko nautinnollista lukea. Asioita saadaan paljon aikaiseksi ja pääjuonta saadaan nykäistyä hieman eteenpäin; siltä se ainakin vaikuttaisi.

Tässä kirjassa hahmoista Aurox nousee kiinnostavimmaksi. Hahmossa on mukavaa ristiriitaisuutta, vähän niin kuin Kalonassakin, joka on myös sieltä hahmokavalkadin parhaimmasta päästä. Tässäkin kirjassa Kalona on ihastuttava omalla ärsyttävällä tavallaan. Edellissä kirjassa aloitettu Lenobia/Travis rakkaustarina saa jatkoa, mutta se ei ole yhtään sen kiinnostavampi kuin aiemminkaan. Onneksi romanssi kuvaillaan kirjan alkupaikkeilla, eikä siihen enää sen jälkeen palata. Enempää sitä ei edes kaipaisi.

Salattu on aika peruskauraa Yön talo-sarjan lukijoille. Juonessa ja hahmoissa on omat, tutut ongelmansa. Tempo vaihtelee hitaasta hengästyttävän nopeaan. Hyvä puoli on se, että Neferetin tarinassa nyt selkeästi edettiin johonkin. Ehkä jatkossa Neferetiä taustoitettaisiin hieman enemmän. Sitä odotellessa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirja-arvostelu: Emmi Itäranta, Teemestarin kirja

Kirjoittamisesta: Asetteluohjeita 1

Kirjoittamisesta: Asetteluohjeita 5