1.12.2015

Haaste: Liebster Award

Kiitos milkousha~ kysymyshaasteesta. Kaunis blogi sinulla.


Säännöt:

1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi.
2. Laita palkinto (yllä oleva kuva) esille blogiisi.
3. Vastaa palkinnon antajan esittämiin 11 kysymykseen.
4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa.
5. Laadi 11 kysymystä, joihin palkitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat.
6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen.
7. Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse.

1. Oletko koskaan meinannut lyödä hanskoja tiskiin eli lopettaa kirjoittelun (käsikirjoitus/blogi/jokin muu projekti) yhtä kaikki?

Ainahan tällaisia hetkiä ja projekteja tulee. Hyvä puoli lopettamisessa on se, että myöhemmin voi sitten aloittaa uudestaan. Joskus se tekee jopa hyvääkin ottaa etäisyyttä hankalaan tekstiin ja antaa sen muhia takaraivossa hetken aikaa ennen kuin aloittaa uudestaan.

2. Milloin otti viimeksi päähän rankasti ja miksi?

Kun yritin editoida e-kirjaani Books on Demandin EasyEditorilla, joka nimestään huolimatta oli kaikkea muuta kuin helppo. Hetken aikaa tappelin ohjelman kanssa, sitten lähti hermo ja palasin uudestaan viikon päästä, kun ensin olin rauhoittunut hitusen. Myöskin se otti päästä, kun sairastuin lenssuun juuri ennen työpaikan pikkujouluja. Kaikeksi onneksi olin tarpeeksi terve, että pääsin mukaan.

3. Jos jostakin kirjoittamastasi käsikirjoituksesta/ tarinasta/ runosta/ blogipostauksesta tehtäisiin elokuva, kuka esittäisi pääosaa? Entä mahdolliset sivuosat?

Jos Kuukristallin vartijoista tehtäisiin elokuva, miespääosaa/pahista esittäisi David Bowie. Tosin se voisi osoittautua vaikeaksi; mies itse kun on luvannut, ettei enää näyttele. Muita rooleja en ole edes miettinyt.

4. Mikä mytologinen örvelö olisit, jos olisi pakko valita (vampyyri/enkeli/ihmissusi/näkki tms.) ja miksi?

Haltija olisi kiva. Tai sitten jokin sellainen, joka osaa muuntautua eläimeksi, vaikka joksikin linnuksi.

5. Jos voisit leipoa karjalanpiirakoita kenen tahansa kirjoittavan ihmisen (elossa olevan tai edesmenneen) kanssa, kuka se olisi? Kuinka ilta etenisi?

Terry Pratchett, rauha hänen muistolleen. Luultavasti aika hauskasti ja loppuillasta katsottaisiin Kiekkomaailmaan sijoittuvia filmatisointeja.

6. Mitä sinulle pitäisi antaa/ tehdä, jotta lopettaisit kirjoittamisen? Onnistuisiko, jos sinulle luvattaisiin 200 miljoonaa euroa?

Eiköhän se päinvastoin menisi niin, että jos rahaa olisi yli tarpeiden, niin juuri silloin olisi aikaa kirjoittaa, kun ei tarvitsisi käydä töissäkään. Mutta joo. Sen täytyisi olla jotakin todella aikaa vievää, että saisi lopettamaan kirjoittamisen. Ei tule vain mieleen mitä.

7. Mitä muuta harrastat kirjoittamisen/ bloggaamisen lisäksi?

 Joogaa, sulkapalloa (aina välillä), kävelemistä, käsitöitä, elokuvia, lukemista, kukkien hoitoa (parvekkeella kun muutakaan ei ole) ja lemmikkihamsteri.


8. Jos saisit pitää yhden ainoan elokuvan ja yhden ainoan kirjan ja kaikki muut olisi pakko hävittää, mitkä valitsisit säilytettäviksi?

Tekisi mieli sanoa ensimmäiseksi Tähtien sota, mutta sitten tulisi se vaikea kysymys eli mikä osa. Enkä osaa päättää mikä, joten pakko valita jokin muu leffa... Ehkä sitten Gladiator. Loistava elokuva.

Kirja on helpompi: se on Michael Enden Tarina vailla loppua.

9. Minkä yhden ainokaisen asian poistaisit ja hävittäisit juurineen maailmasta?

Kiusaaminen. Niin kouluissa kuin työpaikoillakin. Ihmiset saisivat opetella tulemaan toimeen toistensa kanssa, jopa niiden tyyppien, joista ei niin kamalasti välitä. Kaikille täytyy osata olla edes peruskohtelias, vaikka ei parhaita ystäviä olisikaan.

10. Mitä mieltä olet ruoanlaitto-ohjelmista?

Niitä on vähän liikaa, mutta onhan jotkut niistä ihan hauskojakin.

11. Mitä aiot kirjoittaa seuraavaksi ja mistä sait siihen idean?

Olen ajatellut kirjoittaa seuraavaksi novelleja. Fantasiaa, ehkä jopa romanttista fantasiaa. Ihan tarkkaan ei osaa vielä sanoa, homma on vielä ajatuksen tasolla.

(Jouluiset) kysymykset:

1. Onko sinulla tänä vuonna joulukalenteria?
2. Mitä odotat eniten joulussa?
3. Millainen on normaali jouluaattopäiväsi?
4. Onko kaikki lahjat jo ostettu?
5. Oletko jouluihminen?
6. Mitä inhoat/vihaat joulussa?
7. Mitä toivoit pukilta lahjaksi tänä vuonna?
8. Mikä jouluruoka on suosikkisi?
9. Lähetätkö tänä vuonna joulukortteja?
10. Onko sinulla lempijoululaulua?
11. Oletko koristellut tai leiponut joulua varten?

Haastan seuraavat blogaajat: Samakuu, Kirjaneito, Mari ja The Big Bad Wolf.

1 kommentti: