Pelataan D&D:tä


Aloin harrastaa Dungeons & Dragons -roolipeliä 2018 syksyllä. Olen itse pelaajana kahdessa pelissä ja vedän yhtä peliä itse pelinjohtajana. Tulevissa Pelataan D&D:tä -blogipostauksissani aion kertoa tarkemmin yhdestä kampanjasta, joka on pelaamistani peleistä pisimmälle edennyt.

Kampanja sijoittuu pelin johtajamme itse keksimään fantasiamaailmaan, jonka nimi on Collabris. Collabris on perinteinen fantasiamaailma, jota asuttaa ihmiset, haltiat, kääpiöt, puolituiset, örkit ja monet muut erikoiset rodut. Osa olennoista elää rauhanomaisesti toistensa kanssa, osa ovat jatkuvasti sotatilassa.

Linkitän tälle sivulle blogipostaukset, joissa kerrataan mitä kampanjassa on aikaisemmin ehtinyt tapahtumaan syksystä 2018 aina tähän päivään asti. Kertauksen jälkeen alan tehdä postauksia säännöllisesti jokaisen pelikerran jälkeen. Pyrimme pelaamaan D&D:tä kerran viikossa. Kaikki nämä postaukset löytyvät tagin Dungeons & Dragons alta. Alla lisäksi pelissä esiintyvien hahmojen esittelyt.

Mukavia lukuhetkiä!

Collabriksen kartta

Pelihahmot

Lily Chen
Rotu: Ihminen
Hahmoluokka: Monk
Kuvaus: Lily oli vasta pieni tyttö, kun hänet vietiin luostariin opiskelemaan suureksi soturiksi. Munkit kertoivat Lilylle, että hän oli Valittu; profetian ennustama sankari, joka tulisi tuhoamaan suuren pahuuden. Lily, liian itsevarmana omiin voimiinsa, karkasi luostarista ja lähti etsimään kohtaloaan. Tällä seikkailullaan hän päätyi kaatumaan taistelussa. Myöhemmin Lilyn ystävät herättivät hänet takaisin henkiin. Nyt Lily jatkaa seikkailujaan, mutta hieman epävarmempana kuin aiemmin. Onko hän sittenkään profetian Valittu? Vai voiko hän luoda oman kohtalonsa?
Muuta: Lily on minun pelihahmoni. Pelasin hahmolla kunnes tämä kuoli, jolloin jouduin vaihtamaan hahmoni Cordeliaan (ks. alempana). Kun Lily onnistuttiin herättämään henkiin, vaihdoin takaisin hänen hahmonsa pelaamiseen.

Lazarus la Croix
Rotu: Ihminen
Hahmoluokka: Cleric
Kuvaus: Lazarus on parantaja ja sotilaspastori. Hän rakastaa jumalartaan Nikeä, mutta katsoo nenänvarttaan pitkin kaikkia muita jumalia. Hän on aina raskaasti haarniskoitu ja kantaa mukanaan pelottavaa sotanuijaa.

Aramil Kaunosilmä
Rotu: Puoli-haltia
Hahmoluokka: Warlock
Kuvaus: Aramil on naistenmies, huijari ja aikamoinen lurjus, tosin hän on parantanut tapojaan roimasti sen jälkeen, kun tapasi Isharan ja alkoi seurustella tämän kanssa. Aramil saa voimansa salaperäiseltä Mustalta Lordilta, josta kukaan ei tiedä mikä tai kuka se mahtaa olla.
Muuta: Aramililla on familiaarina taika-pöllö Pixie, joka näyttää aika samalta kuin varpuspöllö.

Ivor Bersk
Rotu: Ihminen
Hahmoluokka: Ranger
Kuvaus: Ivor on asunut koko elämänsä Urshokin metsissä ja on hyvä örkkien ystävä. Hän on metsien mies, taitava jäljittäjä ja suunnistaja, ja valitettavasti myös hieman alkoholisoitunut. Seikkailuiden aikana Ivor löysi taikamiekan Xarvoksen, joka kuulemma puhuu, mutta toisaalta Ivor on ainoa joka tämän äänen kuulee.

Vladiv Medihjedevi
Rotu: Dragonborn ("lohikäärmesyntyinen")
Hahmoluokka: Wizard
Kuvaus: Vladiv on kotoisin Zirin kaukaisesta ja eksoottisesta aavikkomaasta. Hän on hiljainen, vaatimattomasti elävä erakko. Taistelussa hän käyttää mielellään tuleen liittyviä loitsuja. Vapaa-aikanaan hän harrastaa meditointia ja on meditoinnin kautta löytänyt uusia, mystisiä voimia itsestään.

Muita tärkeitä hahmoja


Cordelia Sardothie
Rotu: Puoli-haltia
Hahmoluokka: Fighter/Paladin
Kuvaus: Cordelian äiti, Catarina, on ihminen ja isä, Peleanor, oli haltia-mies. Cordelian isä murhattiin Cordealian enon, Cainin, toimesta. Siitä lähtien Cordelia ja hänen äitinsä elivät maanpaossa, kunnes eräänä päivänä Cainin miehet saivat heidät kiinni. Catarina jäi vangiksi, mutta Cordelia ja hänen aseenkantajansa Durin onnistuivat pakenemaan. Cordelia oli pakomatkallaan, kun näki oudon unen, joka johdatti hänet seikkailijajoukon luokse. 
Muuta: Cordealian aseenkantajana on toiminut: Durin Hopeasormi (kääpiö), Drek (liskokansa) ja Kasuja (tabaxi). Cordealian hevosen nimi on Kipinäkavio. Cordelia oli minun pelihahmoni, kunnes Lily onnistuttiin herättämään uudelleen henkiin.


Ishara
Rotu: ???
Hahmoluokka: Barbarian
Kuvaus: Ishara on Aramilin tyttöystävä ja raivoisa soturi. Hän ei kamalasti puhu tai paljasta itsestään ja taustoistaan. Ilmeisesti hän on jonkinlainen palkkasoturi.
Muuta: Ishara on Aramilin seuraaja ja hänen hahmoaan pelaa DM.

Lyhenteitä & sanastoa selitettynä

D&D =  Dungeons & Dragons -fantasiaroolipeli
d20 = 20-tahoinen noppa, pelin käytetyin noppa 
DnD = ks. D&D
DM = Dungeon Master eli pelin johtaja
Homebrew = kaikki itse tehty sisältö D&D pelissä
In Character = kun pelaaja puhuu pelihahmonaan
Metagamer = ks. metagaming
Metagaming = kun pelaaja käyttää pelatessa tietoa, jonka tuntee tosimaailman kautta, mutta mitä hänen pelihahmonsa ei pitäisi tietää (esim. pelimekaniikkojen hyödyntäminen omaksi edukseen)
Mini = eli miniatyyri, pieni yleensä muovinen figuuri, joita käytetään ikään kuin pelinappuloina varsinkin taisteluja roolipelatessa
NPC = Non Player Character eli hahmo, jota pelaa DM
Out of Character = kun pelaaja puhuu itsenään, ei pelihahmonaan

Hakemisto

Aluksi
Aikaisemmin tapahtunutta, osa 1: Jokisen käärmekultti
Aikaisemmin tapahtunutta, osa 2: Coromaguksen kolme noitaa
Aikaisemmin tapahtunutta, osa 3: Harmaalinnan taistelu
Aikaisemmin tapahtunutta, osa 4: Helvettiin ja takaisin
Aikaisemmin tapahtunutta, osa 5: Kohti Ban Tuuria

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirja-arvostelu: Emmi Itäranta, Teemestarin kirja

Kirjoittamisesta: Asetteluohjeita 1

Kirjoittamisesta (osa 3 luvut 1-2)