23.12.2019

Pelataan D&D:tä: Kauhujen karavaani

Pelattu 18.12.2019

Vietämme yön kaivoskylässä. Aamulla kun alamme kehitellä suunnitelmaamme, paikalle saapuu sama tohtori, joka edellisenä iltana otti löytämämme haavoittuneet hoitoonsa. Hän kertoo meille, että yksi tavarakaravaani on lähdössä tänään metsän läpi Dateen ja että hermostuneet työmiehet olisivat kiitollisia, jos voisimme saattaa heidät turvallisesti perille. Tämä sopii meille mainiosti, sillä näin meidän ei tarvitse itse kehittää syöttiä, jolla houkutella maantierosvot paikalle tai mitä ongelmia metsästä sitten vielä löytyykään.

Tohtori kertoo myös, että paikallinen Näkijä (mitä ikinä se tarkoittaakaan) haluaa nähdä meidät. Menemme tapaamaan heppua. Näkijä osoittautuu vanhaksi mieheksi, joka asuu pienessä savupirtissä kaivoskylässä. Miehessä on selvästikin jotain kummallista, vaikka meille ei oikein selviäkään onko hän velho vai ei. Näkijä kertoo, että metsässä kohtaamme sammakkohirviöt olivat slaadeja ja että slaadit ovat olleet kaikkien näiden metsässä tapahtuneiden hyökkäysten takana. Hän pyytää meitä tappamaan slaadit, sillä jos ne saavat lisääntyä vapaasti, kohta koko maa voi olla vaarassa.

Kiitämme Näkijää kaikista tiedoista ja lähdemme. Päätämme, että Lazarus kulkee kärryillä karavaanin mukana ja me muut hiivimme metsän läpi karavaania seuraten, valmiina auttamaan, jos karavaanin kimppuun hyökätään. Mietimme myös, että metsässä ollut aukio vaikuttaa todennäköiseltä väijytyspaikalta, joten siinä voi olla hyvä hetki karavaanin pitää pieni tauko.

Lähdemme matkaan. Karavaaniin kuuluu kolme härkien vetämää kärryä, jotka on lastattu täyteen kaivoksilta haalittuja raaka-aineita. Lazarus istuu joukon etummaisena kulkevien kärryjen kyydissä ja me muut hiivimme metsän suojissa karavaania seuraten. Pääsemme ilman ongelmia aukiolle asti. Karavaani pysähtyy tauolle suurinpiirtein aukion keskelle. Me muut taas päätämme kiertää aukion. Minä ja Ivor lähdemme oikealle, joka on pidempi reitti aukion ympäri, kun taas Aramil ja Vladiv lähtevät vasemmalle, joka on huomattavasti lyhyempi reitti.

Pysähdy, monsteri!
Hiivimme Ivorin kanssa metsän suojissa. Olemme noin puolivälissä, kun huomaamme slaadin jälkiä. Ivor osaa kertoa, että useampi slaadi on kulkenut tästä tietä kohden hiljattain ja yksikään niistä ei ole tullut takaisin. Lähdemme seuraamaan jälkiä. Jonkin matkaa kuljettuamme näemme jonkin pienen olennon lentävän aukion yllä, sehän on Pixie! Äkkiä läheltämme lentää tulipallo, joka osuu Pixieen (Pixien kuolemat: 3). Kauempaa kuuluu äänekäs karjaisu. Taistelu alkaa.

Heinikosta kimppuumme hyökkää vihreä slaadi, joka kantaa mukanaan pääkalloilla koristeltua sauvaa. Ivor hyökkää otuksen kimppuun, jolloin slaadi koettaa perääntyä kohti tietä, mistä kantautuu taistelun ääniä. Juoksen vihreän slaadin kiinni ja yhdessä Ivorin kanssa piiritämme sen.

Vahinko heitetty - ei tunnu missään!

Slaadi yrittää epätoivoissaan tehdä jalkojensa juureen loitsun; massiivisen tulipallon, joka osuu minuun ja Ivoriin, sekä slaadiin itseensä myös. Onneksi loitsu ei onnistu tekemään ihan kamalasti vahinkoa meihin. Lopulta vihreä slaadi kaatuu Ivorin Xarvos-miekan iskuun. Miekka tuntuu ikään kuin imevän slaadin tyhjiin; ruumiin lihakset surkastuvat ja kun Ivor vihdoin vetää miekan irti, lähes luurankomainen ruumis putoaa maahan. Jotakin hyvin synkkää Xarvoksessa on...

Samaan aikaan karavaanin kimppuun hyökkää kaksi slaadia: sininen ja punainen. Onneksi Aramil, Vladiv ja Lazarus ovat paikalla suojelemassa siviilejä. Punainen ja sininen slaadi ryntäävät nopeasti joukkion keskelle. Aramil ja Vladiv heittävät otuksia loitsuillaan. Vladivin tuliloitsut eivät näytä purevan niin tehokkaasti slaadeihin. Lazarus käyttää sotavasaraansa ja kutsuu paikalle suojelijansa: pikku-Niket, jotka muistuttavat pieniä, verenhimoisia kerubeja.

Slaadit hyökkäävät siviilien kimppuun (siniset pelinappulat)

Siviilit koettavat paeta taistelun kaaosta ja neljä heistä onnistuukin juoksemaan turvaan. Yksi miehistä ei ole niin onnekas; punainen slaadi vetää miehen kurkun auki pitkillä raatelukynsillään ja sen jälkeen karjuu voitokkaasti taivaalle.

Aramil ja Vladiv viskovat lisää loitsujansa slaadien niskaan. Punainen slaadi hyökkää Lazaruksen kimppuun ja onnistuu viiltämään haavan Lazaruksen poskeen. Haavassa tuntuu kummaa kihelmöintiä ja kun Lazarus koskee sitä, hän huomaa sormiinsa takertuneen valkoisen madon! Yök!

Ensimmäinen slaadi maassa, enää yksi jäljellä
Lopulta punainen slaadi kaatuu Lazaruksen vasaran iskuun. Hän kääntyy iskemään loitsullaan sinistä slaadia ja myös se kaatuu kuolleena maahan.

Mitä sitten tapahtui? Se selviää seuraavalla pelikerralla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti